Wij maken je website sneller al vanaf €599,-

Wij hebben direct al een aantal tips voor je!

Een snelle website zorgt voor een betere gebruikerservaring.

Bezoekers haken af bij een langzame website

Is je website niet snel? Dan is er een grote kans dat bezoekers afhaken en naar een concurrent gaan. Daarom is het belangrijk om je website technisch op orde te hebben. Door tools te gebruiken zoals Google PageSpeed Insights of GTmetrix kun je al snel achterhalen of je website geoptimaliseerd is. Deze geven aan wat de knelpunten zijn en hoe je deze kunt verbeteren.

Tegenwoordig is meer dan de helft van de bezoekers een mobiele bezoeker. In Nederland hebben we een vrij stabiele en snelle internetverbinding. Daardoor worden websites in Nederland redelijk snel geladen. Toch wil je dat je website snel is, want dat is ook goed voor je SEO. Mocht je er zelf niet uitkomen of een expert willen inschakelen, kun je gerust contact met ons opnemen. Hieronder heb je alvast wat tips:

Afbeeldingen optimaliseren

Afbeeldingen heb je in verschillende maten en soort. Denk bijv. aan de extensie .jpg of .png. Tegenwoord heb je de .webp extensie. Dit is een moderne formaat van afbeeldingen waardoor de bestandsgrootte enorm verkleind wordt. Een afbeelding van 1MB kan al snel tussen de 100KB en 200KB worden. Dit is een besparing van 80%. Dit zorgt voor een enorme boost in je laadtijd.

Naast de extensie is het ook belangrijk dat je het juiste formaat inlaadt. Wanneer je een afbeelding hebt van 1920 x 1080 pixels en je dit zeer klein toont, is het zonde. De bezoeker moet namelijk een veel te grote afbeelding downloaden terwijl het kleiner getoond wordt. Daarom is het verstandig om afbeeldingen te laden in het juiste formaat.

Maak je gebruik van WordPress? Dan zijn er WordPress plugins die dit voor je automatiseren. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Smush
 • WebP Express

Laadtijden verminderen

De laadtijd van een website kan zeer hinderend zijn. Je hebt het vast wel meegemaakt. Je bezoekt een website en het blijft enkele seconden wit. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Belangrijkste oorzaak is vaak dat er veel code uitgevoerd wordt en de hosting server niet altijd geoptimaliseerd is. Voor WordPress heb je oneindig veel plugins. Deze worden ontwikkeld door goede maar ook slechte programmeurs. Sommige plugins zijn enorm vertragend en hoe meer plugins je installeert hoe trager het wordt.

Gelukkig is er een goede oplossing, namelijk cache. Door de website te cachen hoef je niet voor elke bezoeker de code opnieuw uit te voeren. De code wordt namelijk één keer uitgevoerd en het resultaat daarvan wordt opgeslagen in een statische versie van de pagina. Deze statische pagina wordt vervolgens razendsnel aan alle bezoekers getoond. Zo wordt de server minder belast en hebben de bezoekers een prettige ervaring.

Wil je jouw WordPress website sneller maken? Voor WordPress zijn er zeer goede plugins ontwikkeld door ervaren programmeurs. Deze verzorgen je cache op een zeer eenvoudige manier. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Hummingbird
 • WP Super Cache
 • WP Rocket
 • W3 Total Cache

Requests verminderen

Wanneer je een website opent worden er allerlei extra bestanden ingeladen. Dit noemen we connecties, oftewel requests. Veel websites maken gebruik van tools zoals Google Analytics, Hotjar of Microsoft Clarity. Daarnaast heb je allerlei andere bestanden die ingeladen worden zoals JavaScript en CSS bestanden. Een gemiddelde website heeft al gauw richting de 100 requests. Dit zijn allemaal connecties naar bestanden die opgezet en gedownload moeten worden. Dit kan enorm hinderend zijn. Zeker als het de weergave of interactie van websites blokkeert. Daarom is het van groot belang om deze requests te verminderen.

Door bestanden samen te voegen en te comprimeren (minify) kun je al gauw de requests halveren. Dit wordt ook wel asset optimization genoemd. Ook hier heb je voor WordPress plugins voor. De caching plugins die hierboven genoemd zijn kunnen dit voor je doen. Een goed alternatief is Autoptimize.

Wij helpen je graag met het versnellen van je website.

Kom je er zelf niet uit of wil je het gewoon goed laten uitvoeren? Wij helpen je graag met het sneller maken van je website. Neem gerust contact met ons op!

 

Laten we kennis maken!

  ilerimedia locatie

  Locatie

  Wij zijn gevestigd in Arnhem maar hebben geen vast bezoekadres. Bel ons voor onze locatie.

  ilerimedia telefoon

  Telefoon

  We zijn telefonisch bereikbaar van 10:00 - tot 18:00 uur en via WhatsApp zijn we 24/7 bereikbaar.

  ilerimedia e-mail

  Mail

  Via de mail zijn we ook bereikbaar. Klik op de button om ons e-mailadres te tonen en klik nogmaals om te mailen (ter voorkoming van spam).