WordPress website op maat

Alle voordelen van WordPress en geen van de nadelen.

Maatwerk WordPress websites

Grote kans dat, als je een eigen website hebt, je ooit met WordPress hebt gewerkt. Het van origine bloggersplatform is uitgegroeid tot een volwaardig CMS voor kleine tot middelgrote ondernemingen. Het platform dankt z’n populariteit vooral aan de snelheid en het gemak: binnen no-time staat er een website die je makkelijk uitbreidt met plugins.

Een WordPress website kun je makkelijk zelf maken. Je vindt online een groot aanbod aan gratis of goedkope templates en ze laten je website ook nog eens van het scherm afspatten. Waarom zou je dan nog kiezen voor een webbouwer die ‘m voor je maakt of kiezen voor een WordPress maatwerk website? Op deze pagina lees je het verschil tussen standaard templates en WordPress maatwerk sites en over de voor- en nadelen.
Vraag informatie aan over WordPress maatwerk [button]

WordPress maatwerk vs. standaard template

In de vergelijking WordPress maatwerk vs. een standaard template maak je eigenlijk de keuze tussen lange -en korte termijn. Is je website met name een blog waarop je je gedachten deelt en heb je een klein budget? Dan is een maatwerk website niet voor je weggelegd. Met een standaard template kom je prima uit de voeten als je de website snel live wilt hebben en op de korte termijn hiermee aan de slag gaat.

Het nadeel van de gratis online WordPress templates, is dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Allereerst zitten er heel veel functionaliteiten in het thema gestopt waarvan je meer dan de helft niet gebruikt. Dit maakt het beheer van je website complex, traag en instabiel.

Is het de bedoeling dat je website straks zorgt voor je belangrijkste stroom van inkomsten en wil je een professionele indruk maken? Dan kun je beter kiezen voor een WordPress maatwerk website. Maatwerk sites worden, in tegenstelling tot standaard templates, vanaf het begin meteen goed opgebouwd. Ook vind je hier alleen de functionaliteiten die je écht nodig hebt, waardoor je site sneller wordt. Net als in een restaurant-menu geldt ook hier: meer keuze is niet altijd beter.

Een maatwerk WordPress website

Een maatwerk website kun je daarom het beste zien als het fundament van je onderneming. Voordat zo’n maatwerk website wordt gebouwd, wordt er goed nagedacht over de vorm, structuur en functionaliteiten die de website nodig heeft. Zo ga je aan de slag met een website die niet alleen voor jou werkt, maar ook past bij jouw websitebezoekers en ideale klant.

Voordelen van een WordPress maatwerk website

Kies je voor een WordPress maatwerk website in plaats van een standaard template? Dit zijn de voordelen:

✓ Minder beveiligingsrisico’s
✓ Stabiele website, minder kans op fouten
✓ Beter inzicht in het bezoekersgedrag op je website
✓ Een website die meegroeit met jouw ambitieuze bedrijfsdoelen
✓ Een clean website met alleen functionaliteiten die je écht gebruikt
✓ Eenvoudig uit te breiden, zonder in te leveren op de site prestaties
✓ Snellere laadtijd wat SEO- en gebruiksvriendelijker voor de bezoeker is

Wanneer is een WordPress maatwerk website niet interessant?

Webbouwers en WordPress-specialisten geven over het algemeen de voorkeur aan WordPress maatwerk websites, vanwege de eenvoudige gebruikersvoordelen. Een thema dat speciaal voor jouw onderneming is gemaakt, kent minder afleiding en daardoor heb je meer focus. Toch is een WordPress maatwerk website niet voor iedereen de beste keuze. Een WordPress maatwerk website is minder interessant als…

 • Het je eerste website is wat je gebruikt voor een hobby- of blogproject waarmee je niet direct inkomsten genereert;
 • Als WordPress voor jou geen geheimen kent
 • Als je budget minder dan 2.000 euro is
 • Als een snelle website niet belangrijk voor je is
 • Wanneer je website niet vindbaar hoeft te zijn in de zoekmachines
 • Wanneer je je investering niet wilt terugverdienen en geen statistieken meet
 • Je geen langetermijn doelen voor je website hebt geformuleerd.

Wanneer is een WordPress maatwerk website dan wél interessant?

✓ Wanneer je snelheid, laadtijd en gebruiksvriendelijkheid wél belangrijk vindt
✓ Als je een professionele indruk wilt maken bij potentiële klanten
✓ Als je website je belangrijkste bron van inkomsten is
✓ Als je meer verkeer wilt halen uit zoekmachines
✓ Als je een langetermijnvisie hebt geformuleerd
✓ Indien je op basis van statistieken je site gaat optimaliseren

Functionaliteiten in een WordPress maatwerk website

Met een maatwerk website ontwikkelen we een website die past bij jouw wensen en de functionaliteiten die de website nodig heeft. Onnodige plugins die bij een standaard website automatisch worden geïnstalleerd, maken je website traag.

Met een maatwerk website krijg je daarom precies genoeg, maar niet te veel plugins. Helemaal afgestemd op jouw behoeften. Hierin is niets te gek, we kunnen bijvoorbeeld ook maatwerk plugins ontwikkelen. Denk aan specifieke wensen zoals een koppeling met iDeal, een softwarepakket zoals Exact, of koppelingen met bijv. channable, zalando en andere API’s. Tijdens een eerste kennismaking worden deze wensen besproken.

De kosten van een maatwerk WordPress website

Zoals de term al verraadt, heeft een maatwerk website geen vaste prijs. Hierbij worden op basis van jouw wensen en behoeften de juiste functionaliteiten toegevoegd, zonder een overkill aan plugins en code. Afhankelijk daarvan starten de kosten vanaf 2.000 euro. Een gemiddelde maatwerk WordPress website kost tussen de 3.000 en 5.000 euro.

Laat je maatwerk website maken door Ilerimedia

Als full-service bureau met meer dan 12 jaar ervaring in de markt, helpen we je bij de bouw van je website, het onderhoud en het vergroten van je zichtbaarheid. Marketing is namelijk net zo (al dan niet) belangrijker dan het laten maken van een website. Dit doen we voor nieuwe en bestaande bedrijven. Kies je voor Ilerimedia, dan kies je voor:

✓ Ruim 12 jaar ervaring binnen de markt
✓ Website voor ieder budget – startend vanaf 350 euro
✓ Maatwerk mogelijk
✓ Gespecialiseerd in WordPress, Laravel en Symfony
✓ Korte communicatielijnen, snelle oplevering
✓ Mogelijkheid om het proces van A tot Z uit te besteden bij ons: van de creatie van de website tot zoekmachine optimalisatie, advertenties en marketing.

Laten we kennis maken!

  ilerimedia locatie

  Locatie

  Wij zijn gevestigd in Arnhem maar hebben geen vast bezoekadres. Bel ons voor onze locatie.

  ilerimedia telefoon

  Telefoon

  We zijn telefonisch bereikbaar van 10:00 - tot 18:00 uur en via WhatsApp zijn we 24/7 bereikbaar.

  ilerimedia e-mail

  Mail

  Via de mail zijn we ook bereikbaar. Klik op de button om ons e-mailadres te tonen en klik nogmaals om te mailen (ter voorkoming van spam).