De kracht van WordPress

WordPress voor een website of op enterprise niveau. Alles is mogelijk met WordPress in de handen van een specialist.

WordPress website laten maken

Tegenwoordig kan iedereen een WordPress website in elkaar klikken. Maar dat zijn vaak websites waar je vrij weinig aan hebt. Wil je een professionele WordPress website? Dan moet je ook een WordPress specialist hebben. En dat zij wij! Wij ontwikkelen al sinds 2010 maatwerk WordPress websites en plugins. In al die jaren hebben we meer dan 100 maatwerk websites gemaakt! Naast de maatwerk websites hebben we nog honderden websites gemaakt met thema’s. Dat zijn kant en klare ontwerpen die je voor een paar tientjes kunt aanschaffen en installeren. Daarmee heb je een vrij snel en goedkoop een generieke website. Wil je liever een professionele website? Dan moet je toch echt kiezen voor een maatwerk WordPress website.

Maatwerk WordPress website

In de handen van een WordPress specialist is alles mogelijk met een maatwerk website of plugin. Zo hebben wij verschillende designs omgezet naar een WordPress website en hebben we tal van plugins geschreven met externe koppelingen naar API’s. Met de juiste expertise kun je met WordPress op enterprise niveau producten ontwikkelen. Ben je benieuwd of WordPress geschikt is voor jouw idee? Neem even contact met ons op en wij zullen je overtuigen van de kracht van WordPress. Soms zijn er betere alternatieven dan WordPress. Ook daar zullen we je dan juist adviseren en mee helpen. Wij kunnen namelijk veel meer dan alleen WordPress websites ontwikkelen!

WordPress thema website

Heb je een wat kleiner budget of wil je gewoon snel een website live en vind je het niet erg dat je website niet uniek is? Dan is een bestaande thema geschikt voor jou. Je krijgt voor een paar tientjes een website met ontwerp en al. Deze hoef je vervolgens alleen nog maar te vullen. Denk daarbij aan het aanmaken van pagina’s, menu’s, het vullen van teksten en afbeeldingen. Zo een website heb je bij ons al vanaf €350,-. Dit adviseren wij niet altijd, daarom is het verstandig om dit eerst te bespreken met ons.n gebruikersnaam en wachtwoord log je in

WordPress imago

Het image van WordPress is dat het simpel en onveilig is. Deels is dat waar, maar daar hoort wel de nodige uitleg bij. WordPress is een laagdrempelige CMS waar iedereen eenvoudig een website mee kan maken. Door plugins te installeren voeg je eenvoudig nieuwe functionaliteiten toe. Deze plugins kunnen door iedereen gemaakt worden. Dat is dan ook de valkuil van WordPress. Sommige plugins worden ontwikkeld door WordPress developers met weinig ervaring en kennis. Of ze worden niet meer onderhouden waardoor je met de tijd beveiligingsrisico’s krijgt.

Wanneer je WordPress op de juiste manier gebruikt zul je merken dat WordPress een geweldige CMS is en absoluut veilig is. 40% van de websites zijn gemaakt met WordPress. Daardoor is het interessant voor hackers om een lek in een WordPress plugin te achterhalen. Want als je eenmaal een lek vindt, kun je die lek ook in WordPress websites misbruiken waar die plugin ook geïnstalleerd is. Het is dus van groot belang om je website up-to-date te houden

Hoe pakken wij dat aan?

Wij maken alleen gebruik van plugins die ontwikkeld zijn door betrouwbare ontwikkelaars en bedrijven. Deze krijgen continu updates en wij houden alle websites die wij beheren up-to-date. Dat doen wij door gebruik te maken van verschillende monitoring tools. We houden per website de volgende bij:

 • Security updates
 • Gewone updates
 • Uptime
 • Backups

Daarnaast zijn alle websites die wij beheren beveiligd met een firewall en verschillende andere technieken waardoor websites met een bekende lek alsnog veilig zijn!

WordPress tips

Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jij jouw WordPress website veilig kunt houden. Dit kun je vrij eenvoudig zelf doen. Maak wel altijd een backup voordat je aan de slag gaat!

WordPress updates

Zorg ervoor dat je website altijd up-to-date is. WordPress heeft verschillende soorten updates. Vaak heb je meer dan 1 update per maand die je moet uitvoeren. Denk daarbij aan updates voor:

 • WordPress updates
 • Plugins updates
 • Thema updates

WordPress updates zijn vaak vrij eenvoudig en de risico dat een update tot problemen leidt is vrij klein. Deze kun je vaak direct uitvoeren nadat je een backup hebt gemaakt.

Plugin updates kunnen complicaties hebben. Omdat plugins door iedereen ontwikkelt kunnen worden kan het zijn dat deze zorgen voor compatibiliteitsproblemen met een andere plugin of je thema. Daardoor kunnen fouten optreden of je website instabiel worden. Voer plugin updates maandelijks uit en controleer na het updaten de website in zijn geheel.

Het updaten van je WordPress thema kan wat complexer zijn. Sommige thema’s krijgen een update waarbij het uiterlijk (ontwerp) van je website veranderd. Wanneer je wijzigingen hebt doorgevoerd, kan het zijn dat je website afbreekt en je website er niet juist meer uit komt te zien. Wij adviseren thema updates altijd eerst op een testomgeving uit te voeren. Wij voeren thema updates alleen uit als ze beveiligingsupdates hebben of als ze een belangrijke functionaliteit toevoegen.

Zorg er altijd voor dat je een backup maakt voordat je updates doorvoert. Na het updaten is het verstandig om je website in zijn geheel door te lopen en te kijken of er fouten optreden.

WordPress website sneller maken

Hoe meer plugins je installeert, hoe instabieler en langzamer je website wordt. Daarom is het verstandig om het aantal geïnstalleerde plugins te beperken. In elk geval is het verstandig om je website toch te versnellen. Een aantal tips hiervoor zijn de volgende.

1. Caching

Op de achtergrond worden allerlei berekeningen uitgevoerd. Vaak geven deze berekeningen wekenlang hetzelfde resultaat. Daarom is het handig om het resultaat van deze berekeningen ergens op te slaan en bij elke bezoek alleen het resultaat te laden. Dit wordt caching genoemd. Dankzij cache worden websites in enkele honderden milliseconden geladen i.p.v. seconden. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de laadtijd van je website. Je hebt verschillende WordPress caching plugins waar je dit mee kunt bereiken. Een aantal plugins zijn:

 • Hummingbird
 • WP Super Cache
 • WP Rocket
 • W3 Total Cache

2. Afbeeldingen

Wanneer je een website opent worden er allerlei bestanden geladen. Vaak zijn dit kleine bestanden die snel geladen worden. De grootste bestanden zijn afbeeldingen. Het laden van afbeeldingen kost vaak veel tijd en MB’s. Daarom is het belangrijk om afbeeldingen te comprimeren. Dit kun je doen door png en jpg bestanden te vervangen door de volgende generatie afbeeldingen, namelijk WebP. Hiermee kun je bestanden comprimeren tot wel 10% van de oorspronkelijke grootte. Een aantal plugins die dit voor je oppakken zijn:

 • Smush
 • WebP Express

3. Geavanceerde optimalisaties

Naast deze tips hebben we ook een aantal geavanceerde tips. Laat deze tips vooral door een WordPress specialist uitvoeren als je niet weet wat het doet.

 1. Gebruik een CDN en cloudflare om je website wereldwijd snel te laden.
 2. Optimaliseer assets. Combineer CSS bestanden en JavaScript bestanden zodat je het aantal bestanden die geladen worden verminderd. Hoe minder connecties hoe beter.
 3. Zorg ervoor dat je server instellingen goed staan. Sommige hosting providers hebben een eigen plugin waarmee je jouw website kunt optimaliseren.
 4. Gooi je website eens in Google PageSpeed Insights. Google analyseert je website en geeft je tips.

Wil je jouw website door ons laten bekijken? Stuur ons een mailtje met een link naar je website en wij doen een gratis check-up met persoonlijke tips. Mocht je er zelf niet uitkomen of dit door een professional laten uitvoeren? Dan zijn wij uiteraard de juiste partij om je daarbij te helpen.

 

Laten we kennis maken!

  ilerimedia locatie

  Locatie

  Wij zijn gevestigd in Arnhem maar hebben geen vast bezoekadres. Bel ons voor onze locatie.

  ilerimedia telefoon

  Telefoon

  We zijn telefonisch bereikbaar van 10:00 - tot 18:00 uur en via WhatsApp zijn we 24/7 bereikbaar.

  ilerimedia e-mail

  Mail

  Via de mail zijn we ook bereikbaar. Klik op de button om ons e-mailadres te tonen en klik nogmaals om te mailen (ter voorkoming van spam).