Laten we eens berekenen wat een website kost

Om de kosten voor uw website te berekenen moet u een paar vragen beantwoorden. Na het beantwoorden van deze vragen krijgt u direct een richtprijs te zien.

Wat kost een website?

Net als een auto heb je verschillende prijzen. Zo heb je een website voor €350,- of een website voor €5.000,-. Afhankelijk van je eisen en wensen kan de prijs enorm varieren. Wil je een maatwerk ontwerp. Dan moet je al gauw denken in duizenden euro’s. Hoeft je website niet uniek te zijn? Dan kun je al een website onder de €1.000,- laten maken. Wil je weten hoeveel jouw website gaat kosten? Neem contact met ons op.

Nu weet je wat een website eenmalig kost. Echter zijn er ook periodiek terugkerende kosten. Denk aan hosting, domeinnaam etc. Ook hier proberen we het kostenplaatje goed in beeld te krijgen voor u.

Naast de eenmalige kosten heb je ook terugkerende kosten. Dit zijn kosten die je maandelijks of jaarlijks hebt. Denk bijv. aan je domeinnaam (bijv. ilerimedia.nl). Vaak betaal je rond de €10,- voor een domeinnaam per jaar. Daarnaast moet je website ook nog op een server gehost worden. Ook hier betaal je meerdere tientjes per jaar voor. Wij adviseren wel om een goede hostingserver te nemen. Dit kan namelijk enorm bijdragen aan de vindbaarheid van uw website. Goede hosting kost rond de €200,- per jaar.

Wat voor domein wilt u hebben?

Als u al een website heeft bent u waarschijnlijk al bekend met domeinen en heeft u er ook al één. Een domein is het www adres waarop uw website gevonden kan worden. Een domein bestaat uit een naam en een extensie. ilerimedia.nl is het domein waar onze website op staat. ‘ilerimedia’ is de naam en ‘.nl’ is de extensie. De domeinextensie is bepalend voor de kosten van uw domein. Ook moet het domein beschikbaaar zijn of ter overname beschikbaar zijn.

Wij kunnen een domein voor u registreren en deze in ons beheer nemen wat toekomstige wijzigingen minder tijdrovend maakt. Een ‘.nl’ domein kost vaak +/- € 10,- per jaar.

Wat voor hosting wilt u hebben?

Uw website zal bestaan uit bestanden en een database. Deze moeten ergens op een server staan en gekoppeld worden aan uw domein. Deze hosting servers komen in verschillende formaten. Deze bepaald mede hoe snel uw website geladen wordt, hoeveel bezoekers uw website aan kan, hoeveel ruimte er beschikbaar is etc.

Veel voorkomende voorbeelden zijn Shared hosting, VPS, Managed VPS en dedicated servers. Wij adviseren u graag welke server het beste bij uw product past. Dit zullen wij tijdens ons eerste gesprek met u bespreken. De kosten voor hosting kunnen variëren van enkele euro’s tot enkele honderden euro’s per maand

Beveiligde verbinding (SSL)?

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat uw website over https wordt aangeboden. Dit houdt in dat de data vanaf uw hosting server versleuteld wordt verzonden naar de bezoeker en van de bezoeker naar de server. Dit zorgt ervoor dat de data die verstuurd wordt (zoals formulieren met persoonlijke gegevens) niet ingelezen kan worden door derden. Tegenwoordig is een SSL cerfiticaat een must-have. Wanneer je website niet op https draait, blokkeren browsers je website initieel voor bezoekers. Dit heeft ook invloed op je positie in Google. Je hebt gratis en betaalde SSL certificaten.

Wilt u dat wij de website voor u onderhouden?

Wanneer uw website éénmaal klaar is en live staat betekent het niet dat u er geen omkijken naar heeft. Uw website moet nieuwe content krijgen, er moeten beveiligingsupdates geïnstalleerd worden etc. Door gebruik te maken van een CMS kunt u deze werkzaamheden zelf doen. Ons doel is om onze klanten zo min mogelijk afhankelijk van ons te maken.

Echter zijn er situaties waarbij u dit misschien niet zelf wilt/kunt doen. Ook daarbij kunnen wij u te hulp schieten. Wij hebben een strippenkaart systeem waarbij u van te voren uren inkoopt waarbij wij gevraagde werkzaamheden voor u kunnen uitvoeren zonder telkens over geld te praten. Tijdens de eerste intake gesprek zullen wij dit verder toelichten.

Laten we kennis maken!

  ilerimedia locatie

  Locatie

  Wij zijn gevestigd in Arnhem maar hebben geen vast bezoekadres. Bel ons voor onze locatie.

  ilerimedia telefoon

  Telefoon

  We zijn telefonisch bereikbaar van 10:00 - tot 18:00 uur en via WhatsApp zijn we 24/7 bereikbaar.

  ilerimedia e-mail

  Mail

  Via de mail zijn we ook bereikbaar. Klik op de button om ons e-mailadres te tonen en klik nogmaals om te mailen (ter voorkoming van spam).