Wat is nou een WordPress specialist

WordPress is een zeer wijd gebruikt Content Management Systeem (CMS). Inmiddels zijn meer dan 40% van de websites wereldwijd gebouwd in WordPress. Daardoor zijn er veel WordPress specialisten beschikbaar. Maar wat is een WordPress specialist nou? Er zijn genoeg mensen die zich een WordPress specialist noemen. Maar veel van deze professionals zijn mensen die goed overweg kunnen met WordPress maar vrij weinig ontwikkel ervaring hebben. Ik onderscheid de zogenaamde WordPress specialisten in drie categorie├źn:

 • WordPress configurator
 • WordPress website bouwers
 • WordPress specialist

WordPress configurators

Omdat WordPress zo gebruiksvriendelijk is en voor elke functionaliteit wel een plugins heeft, is het opzetten van een website vrij eenvoudig. Zo heb je bijv. in een paar uurtjes een hele website in elkaar geklikt. Kun je dat een goede website noemen? Voor een hobbyist is het voldoende, maar daar houdt het dan ook echt op! Deze WordPress configurators hebben alleen kennis van installeren en configureren binnen WordPress. Bij maatwerk of code haken ze al snel af.

WordPress website bouwers

Naast de configurators hebben we de WordPress website bouwers. Deze hebben in ieder geval wat kennis van code. Zo kunnen ze bestaande code lezen, begrijpen en een beetje aanpassen. Maar wanneer je een maatwerk functionaliteit nodig hebt of de website goed geoptimaliseerd moet zijn haken ook zij af.

WordPress specialisten

Echte WordPress specialisten kennen WordPress laag voor laag. Zij ontwikkelen dan ook maatwerk thema’s en plugins die door configurators en bouwers gebruikt worden. Ook leggen ze maatwerk koppelingen met externe applicaties en data bronnen. Als WordPress specialist kun je een geoptimaliseerde WordPress maatwerk website maken. Helaas zijn er vrij weinig echte WordPress specialisten die dit ook op een hoog niveau kunnen. Wij ontwikkelen maatwerk webshops met koppelingen met Afas, channable en andere databronnen. Niks is onmogelijk voor ons. Inmiddels hebben wij websites gemaakt die eenvoudig duizenden bezoekers per dag aan kunnen zonder prestatie verlies. Websites die wij maken zijn stabiel en razendsnel. Zo goed dat de onze websites eenvoudig in de top 10 in de Google resultaten komen puur door de techniek. Andere SEO factoren zijn uiteraard ook belangrijk maar de techniek bepaalt veel.

Laten we kennis maken!

  ilerimedia locatie

  Locatie

  Wij zijn gevestigd in Arnhem maar hebben geen vast bezoekadres. Bel ons voor onze locatie.

  ilerimedia telefoon

  Telefoon

  We zijn telefonisch bereikbaar van 10:00 - tot 18:00 uur en via WhatsApp zijn we 24/7 bereikbaar.

  ilerimedia e-mail

  Mail

  Via de mail zijn we ook bereikbaar. Klik op de button om ons e-mailadres te tonen en klik nogmaals om te mailen (ter voorkoming van spam).